Hörapparat och landstinget som subventionerar

Vad är hörapparater?

Hörapparater från Landstinget I sin enklaste form är hörselhjälpmedel som ett miniatyrsystem med fyra grundläggande komponenter: mikrofon, förstärkare, högtalare (mottagare) och strömförsörjning (batterier). Mer detaljer finns här.

fel på hörseln

Vilka typer av hörapparater finns tillgängliga hos landstinget?

Dagens enheter finns i en mängd olika storlekar och stilar från dem som sitter bakom örat till osynliga stilar som sitter helt i öronkanalen – och har olika teknologinivåer som matchar dina specifika behov och budget. Nedan finns en lista över typer av hörapparater. Klicka igenom var och en för att lära dig mer.

Gjord för iPhone
Osynliga produkter
Receiver-In-Canal
Helt-In-Canal
Bakom-Ear
I-The-Canal
In-The-Ear
Tinnitus
Singelsidigt hörande
Hörselförstärkare
Vilken hörselteknik är tillgänglig?
Liksom många andra högteknologiska enheter (tv, telefoner, datorer) har hörselhjälpmedel upplevt en stor teknisk revolution under det senaste decenniet och särskilt under de senaste åren. Det bästa av dagens hörselteknik är utformat för att i princip eliminera återkoppling, göra det lättare och bekvämare att lyssna i bullriga miljöer, strömma stereoljud från TV och radio direkt till själva hörapparaten, låt dig prata i telefonens handsfree och mycket mer . Nu är instrumenten mindre (och i vissa fall osynliga), mer bekväm och kraftfulla än någonsin. Se mer information.

hörapparater landstinget

Var kan jag köpa hörapparater av olika typer?

När du söker behandling för hörselnedsättning, var noga med att välja en höraxpert som förstår den tillgängliga tekniken och erbjuder uppföljningsvård. Använd vår online-lokaliserare för att hitta en professionell nära dig, eller ring (866) 913-2093.

hörapparater olika typer

Vad är fördelarna?

Forskning om personer med hörselnedsättning och deras betydande andra har visat att hörapparater spelar en viktig roll i människans sociala, emotionella, psykologiska och fysiska välbefinnande.

Mer specifikt har behandling av hörselnedsättning visat sig förbättras:

Kommunikation i relationer

Intimitet och värme i familjeförhållanden
Lätt i kommunikation
Tjäna kraft
Känsla av kontroll över ditt liv
Socialt deltagande
Emotionell stabilitet
Hur mycket kostar hörapparater?
Priset varierar beroende på vilken modell och funktioner du behöver, och hur effektiv den är i olika ljudmiljöer. Oavsett den slutliga kostnaden, erbjuder de flesta hörapparaterna finansieringsplaner. Du bör också kontrollera om du kvalificerar dig till gratis hörapparater eller en rabatt från din arbetsgivare, fackföreningen, veteransförvaltningen, försäkringsleverantören, HMO eller lokal välgörenhet (till exempel Lions Club).

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *