Päls är lyx

Päls ses som en lyxprodukt framförallt av adeln och de rika. Man anser att pöbeln inte har råd att köpa päls. Det är en status vara som är ganska svår att hitta billigt och relativt ovanlig. De rikare skikten tycker päls symboliserar kunglighet och prakt.

Varför päls är lyxprodukt som blir pälsjacka och pälskrage

För att få tag på päls så måste man jaga djuret det är fråga om. Jakt har sedan urminnestider varit en fin sport och åtgången av päls från djuren är högst begränsad. Efterfrågan är stor ffa i Stockholm av päls och utbudet litet av päls och just därför går priserna upp och det är bara de rika som har råd att köpa päls.

Päls håller dig varm

Du har säkert någon gång frusit och vet hur obehagligt det är. Det finns få material som klarar av att hålla värmen som päls. Man brukar tala om att djuren klarar sig ned till -40 grader och det gäller då detsamma för människan. Att en jacka ska klara av sådan kyla är troligen osannolikt. Päls är dessutom ett mycket renligt material, det blir nästan aldrig smutsigt tack vara djuren fina hår.

 

pals-ar-varm
Pälskragar som extra värmare

Räcker det inte med att du har en pälsjacka eller pälskappa på dig så kan man utrusta sig och köpa en pälskrage. Den används med fördel över axlarna och runt halsen, den i kombination med pälsplagget gör dig mycket skyddad från dåligt väder.palskrage pals palsjacka

Tack för att du tog dig tiden att läsa om päls.

  • Pälsjacka
  • Pälskappa
  • Pälskrage
  • Päls Stockholm
  • Päls
  • Pälsar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *